CFD

CFD står för Contract for Difference. Det är en typ av investeringsprodukt som används för att handla med olika typer av tillgångar såsom aktier, råvaror och valutor.

Hur fungerar CFD?

CFD (Contract for Difference) är en investeringsprodukt som tillåter dig att spekulera om priset på olika tillgångar, utan att faktiskt äga tillgången. Istället skapar du en kontrakt med en mäklare eller ett företag som erbjuder CFD-handel. Kontraktet anger att du kommer att betala mellanskillnaden mellan priset på tillgången vid kontraktets början och priset vid kontraktets slut. Om priset går upp tjänar du mellanskillnaden, och om priset går ner förlorar du mellanskillnaden.

Varför handlar folk med CFD?

CFD är populärt eftersom det ger investerare möjlighet att tjäna pengar både när priserna stiger och när de sjunker. Det ger också möjlighet att handla med stora volymer utan att behöva köpa eller sälja den underliggande tillgången. Det kan vara användbart för investerare som tror att priset på en tillgång kommer att gå upp eller ner, och vill dra nytta av prisskillnaderna utan att äga tillgången fysiskt.