Direktavkastningsportfölj

En direktavkastningsportfölj är en investeringsstrategi som fokuserar på att generera inkomst från utdelningar på aktier och fonder.

Hur fungerar en direktavkastningsportfölj?

En direktavkastningsportfölj är en investeringsstrategi som fokuserar på att generera inkomst genom att köpa aktier och fonder som ger hög direktavkastning. Direktavkastning är den årliga utdelningen från en aktie eller fond i förhållande till priset på aktien eller fonden. Genom att investera i aktier och fonder med hög direktavkastning kan investeraren få en regelbunden inkomst genom utdelningar.

Fördelar med en direktavkastningsportfölj

En direktavkastningsportfölj har flera fördelar. För det första kan investeraren få en stabil och kontinuerlig inkomst från utdelningar, vilket kan vara särskilt användbart för personer som är i pensionsåldern eller behöver en extra inkomstkälla. För det andra innebär det att investeraren inte behöver förlita sig på att sälja sina investeringar för att få inkomst, eftersom utdelningarna kan användas direkt. Slutligen kan en direktavkastningsportfölj hjälpa till att skydda mot volatilitet på marknaden, eftersom utdelningarna kan bidra till att minska risken och ge en jämnare avkastning över tiden.