Nätmäklare

En nätmäklare är en typ av företag som tillhandahåller en plattform för att köpa och sälja aktier och fonder via internet.

Vad är en nätmäklare?

En nätmäklare är en typ av företag som tillhandahåller en plattform för att köpa och sälja aktier och fonder via internet. Istället för att gå till en fysisk mäklarbyrå kan du använda en nätmäklare för att handla med värdepapper bekvämt från ditt eget hem eller via din mobiltelefon. Nätmäklare är populära bland privatpersoner som är intresserade av att investera på finansmarknaden och vill kunna ta del av möjligheterna inom aktie- och fondhandel.

Hur fungerar en nätmäklare?

För att använda en nätmäklare behöver du öppna ett konto hos företaget och sätta in pengar för att kunna köpa aktier eller fonder. När du har ett konto kan du logga in på nätmäklarens plattform och söka efter de värdepapper du är intresserad av att köpa eller sälja. Plattformen visar aktuella kurser och ger dig möjlighet att lägga köp- eller säljordrar. När du genomför en handel dras pengarna från ditt konto och värdepapperna registreras i ditt namn. En nätmäklare kan även erbjuda olika verktyg och analyser för att hjälpa dig fatta investeringsbeslut.